PTE főoldal | PTE Telefonkönyv

KEOP-4.10.0/K/14-2014-0058

szerzõ: Miholics Zoltán

Fotovoltaikus erőművek (napelemes rendszer) tervezése és telepítése a Pécsi Tudományegyetem telephelyein

Infoblokk

 

 

 

 

 

A kedvezményezett neve: Pécsi Tudományegyetem

A projekt címe: Fotovoltaikus erőművek (napelemes rendszer) tervezése és telepítése a Pécsi Tudományegyetem telephelyein

A szerződött támogatás összege: 296 024 500 Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2015. szeptember 30.

A projekt azonosító száma: KEOP-4.10.0/K/14-2014-0058

A Pécsi Tudományegyetem Fenntartható Fejlődési Stratégiájában megfogalmazásra került célok között első helyen szerepel, hogy az épületek és létesítmények vonatkozásában törekedni kell azok mind gazdaságosabb üzemeltetésére, energia-, papírmegtakarító intézkedések megvalósítására, illetve olyan kisebb beruházásokra, amelyek ezt elősegítik.

A Pécsi Tudományegyetem felsőoktatási funkciója mellett - a klinikák működtetésével - kiemelten fontos egészségügyi funkciót is ellát. Különösen az egészségügy rendelkezik nagy energiaigénnyel, ezért az épületek gazdasági fenntarthatóságában, energiahatékonyságának javításában kiemelt fontosságú a megújuló energiákra támaszkodó, az épületek működtetési költségeit csökkentő beruházások megvalósítása.

Jelen beruházás keretében visszatáplálás nélküli fotovoltaikus erőművek (napelemes rendszerek) kerülnek kiépítésre a Pécsi Tudományegyetem 3 legmagasabb energiaigénnyel rendelkező klinikai telephelyén:

Pécsi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Pécs, Édesanyák útja 17.
Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ, Pécs Honvéd utca 5.
Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ, Pécs Rákóczi út 2. és Garay utca 1.

A beruházással csökken az intézmények külső energiaigénye, miközben működésükkel hozzájárulnak a megújuló energiaforrások részarányának növeléséhez, valamint a hazai CO2 kibocsátási szint csökkentéséhez. A rendszer működése továbbá csökkenteni fogja az épületek működtetési költségeit, az így felszabaduló forrásokat pedig egyéb fejlesztési feladatokra lehet fordítani.

utoljára frissítve: 2015. május 19. 11:04:49

« vissza

KEOP410 - Dokumentumtár

Fejléces dokumentum

Jelenléti ív